[TERSCHUUR] Na drie eerdere derby’s dit seizoen was het speciale er wel af bij het treffen tussen Revival en Spirit. De Voorthuizenaren pakten verdiend de overwinning in een karige burenruzie en blijven zodoende meedoen om de titel. Revival en Spirit openden tegen elkaar het veldseizoen, speelden twee spannende derby’s in de zaal en moesten zaterdag bij de hervatting op het veld opnieuw een onderling duel uitvechten.

,,Dit was de minste derby van de vier”, zei Revival-coach Henk Schimmel. ,,Het was op papier een derby, maar in de uitvoering niet. Ik miste bij mijn team het vuur. We waren niet scherp genoeg om een matig spelend Spirit te verslaan.” Spirit-coach Herman van Gunst zag zijn ploeg inderdaad niet schitteren, maar wel goed genoeg spelen om verdiend te winnen. ,,We hebben het eerste kwartier en na rust het verschil gemaakt. Jammer genoeg konden we niet doordrukken.” De Nijeveense oefenmeester doelde op het feit dat Spirit ondanks een 2-7 voorsprong bij rust nog maar met 7-9 leidde. ,,Na de pauze drukten we door naar 7-13, maar stokte het scoren weer. We misten bijvoorbeeld te veel strafworpen.”

[BANK] Revival had ook moeite met scoren. Het kwam nog terug tot 10-13, maar spannender werd het niet. Deels omdat Jorinde Smink en Rozemarijn van Leijenhorst naar de kant moesten. ,,Anke Verkerk en Esther van de Brink deden het prima, maar zijn vooral spelers voor op termijn”, aldus Schimmel. Collega Van Gunst wisselde ook door, maar deed dat niet uit nood. ,,Wilma Legemaat en Lejon Bruinekreeft vielen goed in. Lejon scoorde de 10-14 en dat was een belangrijke treffer.” Spirit blijft door de zege bovenin meedoen, maar Van Gunst is kritisch: ,,Als we hier punten hadden verspeeld, dan was ons seizoen al voorbij geweest. Zaterdag moeten het tegen Noviomagum beter.”

[Doelpuntenmakers Revival: Eric van de Glind 3, Eltjo Lozeman 3, Simone ter Rahé 2, Jorinde Smink 1, Janno Kamphorst 1, Albert van de Braak 1.]

[Doelpuntenmakers Spirit: Sander Schattenberg 4, Richard van Beek 4, Michelle van Geresteijn 2, Robert Schattenberg 2, Anneke van Puurveen 1, Danny van Burken 1, Lejon Bruinekreeft 1.]

Bron: Barneveldse Krant