Naar aanleiding van vandaag verschenen persberichten en de uitzending van Zembla vanavond m.b.t. de veiligheid van kunstgrasvelden, willen wij als bestuur van K.V. Revival melden dat wij op de hoogte zijn van het feit dat er momenteel extra onderzoek gedaan wordt naar de gezondheidsrisico’s bij het gebruik van ons soort kunstgrasvelden.  Bij de aanleg hebben wij ons goed laten informeren en destijds was er van enig gezondheidsrisico geen sprake.

Het RIVM geeft het volgende aan:

 “Het RIVM heeft eerder geconcludeerd dat er bij het sporten met rubberkorrels ingestrooide kunstgrasvelden geen gezondheidsrisico is te verwachten door blootstelling aan PAKs en weekmakers. Op basis van de resultaten van het huidige onderzoek geldt dit ook voor nitrosaminen. Het RIVM beschikt niet over gegevens voor andere stoffen die wijzen op gezondheidsrisico’s.”

Als bestuur van K.V. Revival volgen wij dit onderzoek met grote belangstelling. Op dit moment ondernemen wij verder geen actie maar wachten wij nader onderzoek af, wel zullen wij de gemeente aanspreken.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen dan kunt u altijd bij ons terecht. U kunt ons een e-mail sturen, een bericht achter laten op onze website of persoonlijk aanspreken.

Met vriendelijke groet,
Bestuur K.V. Revival