Zaterdag 13-1 staat er weer eens een onvervalste derby op het programma in de Veluwehal. Het wisselend preserende Revival-1 kan de punten goed gebruiken in de strijd voor handhaving in deze tweede klasse. Met twee teams in de competitie bij de senioren bij Revival, is het een stuk kleiner dan de grote buurman uit Nijkerk, dat met maar liefst 6 teams uitkomt deze zaalcompetietie. Ook bij de A teams is de balans 1 voor Revival en 4 voor Sparta.

Op papier heeft Sparta dus heel wat te kiezen en mag het worden gezien als absolute favoriet voor de overwinning. De gouden tijden dat men zich kon meten met o.a. ODIK zijn echter ook in Nijkerk allang voorbij en in deze tweede klasse moest dit team zich ook duidelijk onderwerpen aan de nummers 1 en 2 Telstar en Hellas. Met al 4 punten achterstand op de koploper Telstar kan Sparta zich dus geen enkel puntverlies meer permitteren, mocht het nog enige aanspraak denken te maken op de titel. Eigenlijk lijkt het hier een kwestie van tijd tot Telstar kampioen wordt.

Trainer Schimmel van het Revival kamp zal zijn team hopelijk zien korfballen in een goed gevulde Veluwehal, en aan Revival-1 en begeleiding de taak om er als 1 team voor te gaan en samen te strijden voor een goed resultaat. Wie weet dat Revival als outsider dan voor een verrassing kan zorgen?

Revival-2 heeft een vrije zaterdag.

Foto: Bron Pauw Media / Barneveldse Krant 01-2019