Nu Noviomagum zaterdag 11 maart al had gewonnen van concurrent TOP, is dit team uit Vroomshoop zevende geëindigd en zal daarmee een degradatiewedstrijd moeten spelen tegen Viking. De wedstrijd Spirit-Revival, later die dag, was daardoor van elke spanning beroofd maar dat zal men in Terschuur geen ramp hebben gevonden. Revival dat zesde gaat eindigen, speelt volgend jaar in de zaal weer eerste klasse, net als Spirit trouwens. Ongeacht de uitslag van het onderlinge duel.

Inmiddels is ook de streekderby gespeeld en zijn de teams een 17-17 puntendeling overeengekomen. Spirit stond in de eerste helft vaak op voorsprong, maar uitstekend verdedigen van Revival leidde er toe dat het verschil nooit veel meer dan 2 punten bedroeg. Gedurende de tweede helft lukte het Spirit maar niet om los te komen van het taaie Revival dat op 12-12 voor het eerst gelijk kwam, om en om scorend ging het in een volgepakte Voorde door…

In de tweede helft kwam Wilko Jansen binnen de lijnen voor Janno Kamphorst. Op het einde nam de ploeg van trainer Henk Schimmel brutaal de leiding maar ook zij konden niet doordrukken. Het laatste doelpunt kwam op naam van Suzanne Ceelen (speelde op de plaats van Maaike) middels een doorloper, zoals ook de wedstrijd was begonnen, met een vrij unieke doorloper van de altijd fanatieke Eric van de Glind. Zijn strafworpen vielen ook allemaal door de mand, net zoals die van Albert van de Braak.

rev
Met een 17-17 eindstand liet het kleine Revival weer zien dat het niet onder hoeft te doen voor het grote Spirit en was het sowieso in staat om ongeacht de uitslag van TOP, zich weer een jaartje te verzekeren van de eerste klasse, wat gerust een prestatie van formaat mag worden genoemd!

Meer foto’s vind je hier.