Het tweede heeft maandagavond dik gewonnen bij Unitas 5. Vanaf de eerste minuut lieten de spelers uit Terschuur merken dat de twee punten niet in Harderwijk bleven. Uiteindelijk werd het 2-16.

Na een voorsprong van 0-6 wist Unitas na 20 minuten haar eerste velddoelpunt te noteren via een korte kans. Via doelpunten van Suzanne, Jeffrey en Esther werd een ruststand van 1-10 bereikt. Een comfortabele stand die niet meer weggegeven mocht worden.

In de rust werden er twee doelstellingen gemaakt; zelf minimaal 20 scoren en Untas onder de 4 houden. Doelstelling 1 werd helaas niet gehaald, want, zoals vaker voorkomt, was de beleving iets minder en werden de doelpunten schaarser. Doelstelling 2 werd wel gehaald. Unitas wist nog 1 strafworp te scoren. Een klinkende overwinning die van te voren niet was verwacht.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Sparta 4 wordt waarschijnlijk ook verplaatst naar maandag 20:30 uur.