07-01-2017, 11:51 | Van de redactie
TERSCHUUR/VOORTHUIZEN Het publiek zat tot de laatste seconde op het puntje van zijn stoel bij de derby tussen het ‘kleine’ Revival en het ‘grote’ Spirit. De Barneveldse strijd verdiende geen verliezer en die kwam er ook niet (25-25).

Revival bivakkeert dit seizoen in de onderste regionen, maar zaterdag leefde de Terschuurse formatie weer op als de vechtploeg die het vorig jaar was.

Bij het horen van het woord ‘Spirit’ was de focus aanwezig, vertelt coach Henk Schimmel. ,,Iedereen was zo scherp dat ik donderdag de training tien minuten eerder ben gestopt. Iedereen bij Revival wil zich bewijzen tegen het grote Spirit.”

,,Bij Revival geldt de wedstrijd tegen Spirit als dé derby”, licht Schimmel toe. ,,Dus bijvoorbeeld een Rozemarijn Kamphorst was ontzettend scherp.” Kamphorst kende tot nog toe geen goed seizoen, maar was vooral in de eerste helft een plaaggeest voor Spirit en leidde haar ploeg naar een 10-4 voorsprong.

Spirit had in de eerste helft geen antwoord op de dames van Revival, erkent coach Herman van Gunst: ,,Wij konden hun dames niet aan banden leggen. We kregen zelf ook genoeg kansen, maar scoorden te weinig.”

KWALITEIT Toch slaagde Spirit erin de achterstand de verkleinen (15-12 bij rust) en in de tweede helft op gelijke hoogte te komen. ,,De scherpte werd bij ons iets minder en Spirit heeft veel kwaliteit”, geeft Schimmel aan.

Bij Spirit pakte enkele wisselingen goed uit en Sander Schattenberg was ouderwets op dreef. De dames van Revival scoorden niet zoveel meer, maar met Eltjo Lozeman had Revival nog een gevaarlijke speler.

,,Uiteindelijk was de slotfase een tombola”, vertelt Van Gunst over de laatste vijf minuten. Spirit kwam op 22-23 voor het eerst voor, via 24-23 werd het 24-25. Uiteindelijk maakte Anke Verkerk de 25-25. ,,Een terecht gelijkspel”, volgens beide coaches, met het publiek als grote winnaar.

Revival: Rozemarijn Kamphorst 5, Albert van de Braak 4, Eric van de Glind 4, Anke Verkerk 3, Maaike van Veldhuizen 3, Eltjo Lozeman 3, Janno Kamphorst 2, Simone ter Rahé 1.

Spirit: Sander Schattenberg 11, Lejon Bruinekreeft 5, Michelle van Geresteijn 3, Richard van Beek 3, Rhodé van der Kolk 2, Rutger Sloothaak 1.

BRON: BARNEVELDSE KRANT