06-01-2017, 10:08 | Van de redactie

TERSCHUUR ,,Op basis van de ranglijst is het logisch dat Spirit de favoriet is in de wedstrijd tegen ons. Aan de andere kant weet ik ook zeker dat dit echt wedstrijden ‘op zich’ zijn. Ik ben dus benieuwd.” Anke Verkerk blikt namens het Terschuurse Revival vooruit op de korfbalderby van morgen in de Veluwehal. ,,Ik moet eerlijk zijn, deze derby’s worden steeds gewoner.”
Jurre Jochemsen
Verkerk is bezig aan haar debuutjaar in de hoofdmacht van de Terschuurders. ,,Maar een talent ben ik niet meer hoor”, zegt ze met een gulle glimlach. ,,Ik ben tenslotte ook alweer 22 jaar. Maar fijn is het zeker om in het eerste te zitten. De afgelopen jaren speelde ik in het tweede en dat is qua aandacht en zo natuurlijk allemaal wat minder. Het spel in het eerste is sneller en intensiever. Het bevalt in elk geval uitstekend.” Toch zal ze een groot deel van dit net begonnen kalenderjaar moeten missen. Dit beseft ze eigenlijk pas na het interview. ,,Oh ja, ik ben nog wat vergeten”, zegt de geboren Terschuurse, maar tegenwoordig in Zwartebroek woonachtige korfbalster. ,,Ik ga in juni namelijk naar Sri Lanka voor vrijwilligerswerk. Dat is voor een half jaar dus dan mis ik een groot deel van het komend seizoen. Maar ik verwacht dat dit geen probleem is en dat ik daarna wel weer aan kan sluiten bij de selectie. Ik spring er niet zomaar weer in bij het eerste na er een half jaar helemaal uit te zijn geweest.”

,,SPIRIT FAVORIET Revival gaat morgen als zesde geklasseerde de strijd aan in de derby tegen de Voorthuizenaren. Spirit staat derde in de eerste klasse C. ,,Natuurlijk is Spirit op basis van de stand de favoriet, maar dit zijn en blijven toch wedstrijden op zich. Ook al hadden zij eerste gestaan en wij laatste, of andersom, dat zegt nog niet alles en maakt echt weinig uit.” Toch is het ‘echt speciale’ er wel vanaf bij de derby tussen Terschuur en Voorthuizen. ,,Beide ploegen spelen inderdaad al zoveel jaren tegen elkaar, dat is eigenlijk steeds minder bijzonder aan het worden, voor mij gaat de sensatie er wel een beetje af. Tegelijk weet ik wel dat een aantal teamgenoten het juist wel toffe wedstrijden vinden. Het zijn wel altijd spannende wedstrijden, dat is ook zeker.”

Revival hoopt de lijn naar boven door te trekken na de goede overwinning in de laatste wedstrijd voor de winterstop toen TOP werd verslagen. ,,We spelen het hele seizoen zeker niet slecht, maar de resultaten bleven uit. Wel is het zo dat we het iedere ploeg lastig maken. We kunnen het ook zeker en willen zo hoog mogelijk eindigen in deze klasse.”
De ploeg heeft het dit seizoen een tijdje moeten stellen zonder hoofdtrainer Henk Schimmel. Verkerk: ,,Hij heeft een heupoperatie achter de rug en werd vervangen door Annebep Favier. Die heeft vaker voor de groep gestaan en heeft dus genoeg ervaring. Dat ging prima, ze was tenslotte geen onbekende. Tegelijk is het ook weer mooi dat Henk terug is gekeerd na zijn operatie.”
De studente psychomotorische therapie, aan HBO Windesheim in Zwolle, heeft een pittig jaar achter de rug en voor de kiezen. ,,Ja, ik heb net mijn scriptie af. Leuk om te vertellen is dat die deels met korfbal te maken had. Ik deed namelijk een onderzoek naar een eventueel verband tussen lichaamsbewustzijn en blessuregevoeligheid. Erg leuk om te doen. Binnenkort moet ik die scriptie verdedigen en in februari hoop ik af te studeren. Ik sta er goed voor maar het wordt een spannende tijd.”
ZOLANG MOGELIJK Verkerk, die pas rond haar negende begon met haar sport, wil zolang mogelijk doorgaan in het eerste. ,,Het bevalt zo goed en de contacten zijn zo fijn, dat ik inderdaad gewoon door wil gaan. Ik kijk uit naar de komende jaren, maar eerst zullen we Spirit moeten verslaan. ”
Bron: Barneveldse krant