TERSCHUUR- Revival heeft tegen Rigtersbleek een kans laten liggen om definitief afstand te nemen van de degradatiezone. De Terschuurse ploeg ging op eigen veld echter met 13-18 onderuit tegen de bezoekers uit Enschede.
Revival kent niet het seizoen waar het vooraf op gehoopt had. Blessures gooien roet in het eten bij de krappe selectie; onder andere aanvoerder Eltjo Lozeman moest lang gemist worden en inmiddels speelt Revival ook al geruime tijd zonder topschutter Maaike van Veldhuizen. Suzanne Ceelen verving haar verdienstelijk, maar ging vorige week zelf onder het mes voor een voetkwetsuur.

Beide dames zijn dit seizoen niet meer inzetbaar, waardoor coach Henk Schimmel elke wedstrijd voor een puzzel staat. Dat wordt zeker bij de volgende wedstrijd (6 mei) het geval, als de coach ook Anke Verkerk moet missen.

Gisteren trad Schimmel aan met oud-selectiespeelster Jeannette Smit als vervangster en met de gewijzigde basis moest Revival proberen twee punten op sportpark Overbeek te houden tegen concurrent Rigtersbleek.

GEVOEL Revival bood in de eerste helft nog redelijk partij aan Rigtersbleek – dat de laatste weken goed draait – en stond bij rust nog op gelijke hoogte (9-9). In de tweede helft was er nog even een 12-11 voorsprong, maar daarna zakte de Terschuurse formatie weg.

Schimmel: ,,Het gevoel was al dat het moeilijk zou worden, maar we konden een goed Rigtersbleek in de eerste helft nog redelijk bijbenen. Je merkt daarna dat je vastigheid mist. Ik miste ook de echte drijfveer om er vol voor te gaan.”

Rigtersbleek neemt dankzij de twee punten afstand van Revival, dat op de zesde plaats nipt boven de degradatiestreep blijft staan. Schimmel maakt zich echter geen zorgen over eventuele degradatie. ,,De ploegen boven ons mogen uitlopen, zolang het verschil met de teams onder ons maar niet kleiner wordt.” Revival staat nog steeds drie punten voor op nummer zeven Elburg.

Doelpuntenmakers: Eric van de Glind 3, Anke Verkerk 2, Rozemarijn Kamphorst 2, Albert van de Braak 2, Eltjo Lozeman 2, Jeannette Smit 1, Janno Kamphorst 1.