Hallo ik ben Tygo, één van de mini’s van korfbalvereniging Revival,

Een tijdje geleden, op 8 oktober had ik een hele bijzondere dag, ik had een afspraak met een directeur! En dat vind ik wel heel bijzonder, want een echte directeur, dat is een baas van een bedrijf. Een echte baas! Mama had een afspraak voor mij gemaakt, want deze baas is heel druk bezet en hij maakt gewoon tijd voor mij vrij!

Ik ging met mama met de auto naar Hoevelaken, dat is best dichtbij Terschuur, we gingen naar het adres: De Beek 6c, daar is Ingenieursburo Gravitas. Ik wist eerst niet zo goed wat ingenieursburo betekent, maar de directeur Robert van Pijkeren (ik mocht hem Robert noemen) vertelde me dat mensen die werken bij een ingenieursburo helpen bij het tekenen van huizen en dingen berekenen zodat een huis stevig staat en niet omvalt als er bijvoorbeeld veel wind of sneeuw is.

De reden dat ik die dag een afspraak had was omdat ik de directeur van Gravitas mocht interviewen omdat hij een SUPERLOT van onze korfbalvereniging had gekocht om ons te sponsoren!

Ik mocht vragen stellen over zijn bedrijf en ik ben heel veel te weten gekomen!

 

De naam ‘Gravitas’ is een latijnse naam wat ‘zwaartekracht’ betekent. En dat past eigenlijk heel goed bij het werk wat Robert allemaal doet; hij moet rekening houden met de zwaartekracht bij het maken van berekeningen.

Robert zijn werk bestaat veel uit sommen maken, tellen, rekenen, kijken op bouwplaatsen of alles zo gaat zoals hij berekend heeft. Mijn ome Fred maakt vaak tekeningen van huizen en die stuurt hij dan naar Robert. En Robert gaat dan alles doorrekenen en bekijken hoe een huis goed gebouwd moet worden zodat hij stevig staat. En de papa’s van Bente en Mik (Hendri en Albert) of Bob de bouwer gaan dan al die dingen proberen te bouwen. Robert gaat dan ook weer kijken en overleggen hoe alles stevig gemaakt kan worden.

Eigenlijk kan Robert iedereen helpen die een huis wil bouwen of ook zelfs verbouwen, of iemand die een kantoor of gebouw wil maken of verbouwen. Zo kan Robert zelfs voor en huis wat al staat berekeningen maken zodat er een stukje bijgebouwd of verbouwd kan worden.

Robert kan het echt al heel goed, hij heeft al wel ongeveer 20 jaar ervaring! En Gravitas bestaat al ongeveer 11 jaar. Hij vindt het werken wat hij doet erg leuk, hij heeft er veel plezier in en vind het mooi dat het ook echt gemaakt wordt wat hij heeft berekend.

 

Robert zelf is echt heel aardig, hij liet mij allerlei dingen zien op de computer met allemaal huizen en getallen, zo gaaf om te zien hoe dat werkt! Ik vind Robert echt heel aardig, ook omdat hij onze korfbalvereniging wil sponsoren! Hij vindt Revival een gezellige club waar iedereen er voor elkaar is en dat vind ik ook!

Het lijkt mij wel echt heel stoer als je elke dag mag rekenen en naar huizen mag kijken en dingen op mag meten. Ik zou wel graag bij Robert gaan werken, maar van mama moet ik eerst mijn school afmaken en dan mag ik bij Robert solliciteren voor werk om echt geld te verdienen, want dan kan ik zelf Lego kopen!

 

Robert, Gravitas, nogmaals heel erg bedankt dat je ons wilde sponsoren!!