Na de hele spannende pot van vorige week (helaas verloren met 7-8) mochten we vandaag naar Harderwijk. In één auto, want Elynn en Senna konden helaas niet.

Na een goede warming-up en ff lekker inschieten begonnen we om 9:00 uur aan de wedstrijd. Dat we goed kunnen verdedigen was te zien, want de tegenstander scoorde niets. Maar wij in de eerste 10 minuten ook niet. Saige kon dit niet aan en scoorde 2x achter elkaar. Chiel zijn schot stuiterde net van de korf af, maar ow wat was hij er dichtbij. Met een verrassend ver schot scoorde Evi wel en konden we rusten met 0-3. De tegenstander kon niet veel, want we zaten overal goed tussen of stonden voor hun neus te verdedigen.

Toch was het eerste doelpunt in de 2e helft voor Unitas. Zou het dan toch nog spannend worden? Nope, Saige zorgde weer voor een verschil van drie doelpunten (1-4). Na een korte pauze gingen we de laatste 10 minuten in. De vraag die langs kwam was; Matthijs, gaan we tijd rekken of door met aanvallen en scoren? Mooi om te zien dat ze hier al over nadenken, maar het antwoord was simpel. Aanvallen en scoren!! Dat hoefde ik maar één keer te zeggen. We onderschepten heel veel ballen en liepen gelijk diep. Evi’s snelheid was een prima wapen. Ze gooide er 2 achter elkaar in. Na wat gefrommel van Jara scoorde zei ook. En geen minuut later scoorde Evi weer! Een mooie uitslag van 1-8. Na een lekkere douche hadden we een gezellig ritje terug naar Zwartebroek.

Volgende week zijn we vrij. Zaterdag 17 december gaan we naar Amersfoort (Mia).