VOORTHUIZEN Spirit en Revival hebben elkaar voor de tweede keer dit seizoen niet kunnen aftroeven. Na het eerdere gelijkspel in de Veluwehal was er na zestig minuten korfbal in De Voorde ook geen winnaar aan te wijzen.
Bij de derby in Voorthuizen stond er niets anders dan de eer op het spel. Spirit stond al weken vast op de derde plaats. Revival kende nog degradatiezorgen, maar die werden vlak voor aanvang weggenomen. Noviomagum had zijn sportieve plicht vervuld en van TOP gewonnen. Hierdoor was Revival verzekerd van de veilige zesde plaats.

,,Dat was heel fijn om te horen”, vertelt Revival-coach Henk Schimmel. ,,Maar er verdwijnt ook een hoop spanning uit het lichaam, terwijl je je aan het opladen bent.”

Waar de vorige derby met het mes tussen de tanden om iedere bal gevochten werd, oogde het spel ditmaal rustiger. Het zorgde voor een verzorgde en vermakelijke eerste helft, waarin Spirit iets beter was dan Revival: 10-9 bij rust.

Na rust vond Revival zich vaak terug aan de goede kant van de score, maar het verschil tussen de twee teams was nooit groter dan één treffer verschil. Vlak voor tijd had Sander Schattenberg met de gelijkmaker (17-17) het slotakkoord.

GEVOELSMATIG Beide coaches konden zich vinden in het gelijkspel als uitslag. ,,Dit duel verdiende geen winnaar en geen verliezer”, aldus Schimmel. College Herman van Gunst sluit zich hierbij aan. ,,Gevoelsmatig vind ik dat we hadden moeten winnen. We hadden daarvoor kansen in de eerste helft, maar het schotpercentage lag te laag. Uiteindelijk was het een gelijke strijd.”

De twee teams gaan zich weer focussen op de veldcompetitie. Spirit hoopt daar langer een rol van betekenis te kunnen spelen dan in de zaal. Revival wil zich ook in deze eerste klasse handhaven en misschien zit er nog meer in het vat voor de Terschuurse ploeg.

Doelpunten Spirit: Sander Schattenberg 5, Richard van Beek 5, Michelle van Geresteijn 2, Rhodé van der Kolk 2, Wilma Mijnarends 1, Danny van Burken 1, Rutger Sloothaak 1.

Doelpunten Revival: Albert van de Braak 5, Eric van de Glind 5, Anke Verkerk 2, Suzanne Ceelen 2, Rozemarijn Kamphorst 1, Eltjo Lozeman 1, Janno Kamphorst 1.

BRON: BARNEVELDSE KRANT