KV Revival Teammanager seizoen 2023/2024

Spelregels

Het team

Iedere deelnemer stelt een team samen van acht spelers. Een team moet bestaan uit:

 • Minimaal twee heren / jongens
 • Minimaal twee dames / meisjes
 • Maximaal 8 spelers
 • Een originele teamnaam voor jouw teammanager team
 • Spelers uit 8 verschillende teams van KV Revival.
  • Dit betekent dat uit ieder team van KV Revival maximaal 1 speler gekozen mag worden. Een deelnemer kiest dus uit één competitieteam geen speler in zijn of haar team.

Per deelnemer mag maximaal één team opgegeven worden.

Deelnemers hoeven geen spelend lid van KV Revival te zijn, iedereen kan meedoen! Dus opa’s, oma’s, sponsoren en supporters, grijp je kans je korfbalkennis te laten zien!

 

Kosten

Deelname aan de KV Revival Teammanager kost voor iedere deelnemer vanaf 16 jaar vijf euro. Voor jeugdleden t/m 15 jaar is deelname gratis.
De betaling van de deelnemer dient uiterlijk 11 november 2023 binnen te zijn, anders wordt de deelnemer automatisch uitgesloten van deelname.

 

Aantal rondes

Het spel wordt gespeeld in 14 speelrondes: 11 november 2023, 18 november 2023, 25 november 2023, 2 december 2023, 9 december 2023, 16 december 2023, 13 januari 2024, 20 januari 2024, 27 januari 2024, 3 februari 2024, 10 februari 2024, 2 maart 2024, 9 maart 2024, 16 maart 2024.
Voor de wedstrijden van de midweek geldt de wedstrijd die wordt gespeeld in dezelfde speelronde.

Wanneer een wedstrijd wordt verplaatst naar een andere speelronde, tellen deze punten wel mee in het eindklassement, maar niet in het weekklassement.

 

Winnaars

Na iedere speelronde worden er vier weekprijzen uitgereikt: weekwinnaar, weekwinnaar jeugdcompetitie, poedelprijs en poedelprijs jeugdcompetitie. De prijzen worden op de woensdag na de speeldatum, op afspraak met de prijswinnaar, uitgereikt in de kantine.
Zonder tegenbericht bij de organisatoren (Jorik Berkhof, Suzanne Ceelen en Eric van de Glind) geeft de deelnemer toestemming foto’s hiervan te publiceren op de website / social media.

Na zes speelrondes hebben deelnemers de kans tot 1 januari gebruik te maken van de transferperiode. In de kerstperiode, na de speelronde in het weekend van 16 december, kan de deelnemer twee spelers vervangen. De deelnemer kiest twee spelers die uit het team gaan, en dus vanaf dat moment geen punten meer voor het team verzamelen (eerder behaalde punten blijven behouden voor het team), en twee nieuwe spelers die vanaf de speelronde van 20 januari punten gaan halen voor het team. Hierbij dient de deelnemer er op te letten dat het team nog steeds aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet.
Deelnemers dienen zelf bij te houden welke spelers zij hebben opgegeven in hun team, hiervan wordt in de transferperiode geen overzicht verstrekt!

 

Puntentelling

Een speler uit een seniorenteam of de junioren (A-junioren) kan op de volgende manieren punten verzamelen:

Doelpunt gescoord (incl strafworp) +15
Doelpunt tegen -10
Assist +20
Strafworp mis -30
Strafworp tegen -10
Gele kaart -80
Rode kaart -120
Team wint +15
Team verliest -10
Team speelt gelijk +10
Team doelpunt voor (per doelpunt) +1
Team doelpunt tegen (per doelpunt) -1

(N.B. Wanneer een speler een strafworp tegen krijgt en deze wordt gescoord door de tegenstander, dan krijgt de betreffende speler dus twee keer – 10 punten.)

Een speler uit een jeugdteam (C-jeugd, D-jeugd, E-jeugd, F-jeugd) kan op de volgende manier punten verzamelen:

Doelpunt gescoord (incl strafworp) +20
Geen tegendoelpunt per tijdsperiode +20
Team wint +20
Team verliest -10
Team speelt gelijk +10
Team doelpunten voor (per doelpunt) +4
Team doelpunten tegen (per doelpunt) -1
Team wint strafworpen (in de strafworpencompetitie bij E/F jeugd) +10
Team verliest strafworpen (in de strafworpencompetitie bij E/F jeugd) -5
Team speelt gelijk strafworpen (in de strafworpencompetitie bij E/F jeugd) +5
Strafworp scoren in de strafworpencompetitie (bij de E/F jeugd) +20

Alle spelers van een team die volgens de teamindeling bij een bepaald team horen, krijgen de punten die toegekend worden aan het hele team (zoals bij winst en/of verlies van een wedstrijd). Een speler hoeft hiervoor niet daadwerkelijk gespeeld te hebben of aanwezig te zijn geweest.
Spelers die in een speelronde hebben meegespeeld met een ander team (en niet aanwezig zijn geweest bij het eigen team) krijgen deze punten niet en krijgen de punten van het team waarin meegespeeld is. Een speler kan in dezelfde speelronde geen punten krijgen vanuit meerdere teams, de score behaald in het eigen team telt.

Er zijn twee extra vragen (zie hieronder). 

 • Hoeveel doelpunten worden er in totaal door Revival gescoord deze zaalcompetitie?
 • Hoeveel doelpunten worden er in totaal door Revival doorgelaten deze zaalcompetitie?

Aan het einde van de teammanager competitie wordt gekeken welke deelnemer(s) met het antwoord het dichtste bij de werkelijkheid zit (dit geldt per vraag afzonderlijk). Deze deelnemer(s) krijgt 200 bonuspunten extra bij zijn totaalstand (er zijn dus 400 bonuspunten in totaal te vergeven).

Deze vragen zullen daarnaast bij een gelijke eindstand voor het totaal van de teammanager in genoemde volgorde beslissend zijn.

Tijdens de wedstrijden dient een wisselspeler of aanwezige ouder de scorelijst bij te houden. De scoreformulieren dienen door een vertegenwoordiger van het team uiterlijk op de speelzaterdag te worden ingeleverd via de app bij Jorik Berkhof.

Voor een succes van de KV Revival Teammanager hopen we hierbij op een ieders medewerking en bijdrage! Spreek dus goed met elkaar af wie er verantwoordelijk is voor het formulier!

 

Eindprijzen

Aan het einde van het zaalseizoen worden de volgende prijzen uitgereikt aan:

 • Nummer 1, 2 en 3 van het eindklassement
 • Poedelprijs van het eindklassement
 • Nummer 1, 2 en 3 van de jeugdcompetitie
 • Poedelprijs van de jeugdcompetitie
 • Beste competitieteam van Revival
 • Heer en dame (uit de senioren) met individueel hoogste puntenaantal

Wanneer er meerdere deelnemers in een speelweek het meeste dan wel de minste punten hebben gehaald, wordt er door de organisatie geloot welke deelnemer de weekprijs krijgt.

Wanneer er discussie of onduidelijkheid ontstaat rondom de spelregels beslist de organisatie (Jorik Berkhof, Suzanne Ceelen en Eric van de Glind).

Opgeven

 

Wanneer je wil deelnemen aan de KV Revival Teammanager moet je uiterlijk 4 november 2023 een team opgeven via onderstaand formulier. Vragen over de teamopgave kunnen gesteld worden aan Eric van de Glind.

Vanaf 16 jaar en ouder moet je €5,- inschrijfgeld voldoen voor 11 november 2023.